Hogyan jön a meseírás és miért pont ez?

 

A meseírás, történetek kitalálása egy nagyon kreatív dolog! Folyamatosan megdolgoztatja a fejünket, a képzeletünket. Ezt akár egyfajta meditációnak is felfoghatjuk, hiszen amikor elmélyülten dolgozunk egy mesén: írunk, alkotunk, akkor teljesen más ritmusba kerül a testünk, lelkünk és a szellemünk.

Nálam ilyenkor nagyon sok boldogság hormon szabadul fel, mert az alkotás közben olyan világba találom magamat, ahol iszonyúan sok öröm ér, és ahová (valljuk be őszintén) mindenki vágyik, nemre és korra tekintet nélkül.

Gondoljunk csak vissza a gyerekkorunkra. Hányan voltunk úgy, hogy folyamatosan egy képzelt világban éltünk, folyamatosan történeteket találtunk ki magunknak (királylányosat, tündéreset, katonásat stb.) és ezeket gondolatban elmondtuk és el is játszottuk.

Én úgy gondolom, hogy ez felnőtt korunkban is elkísér minket, csak ekkor már nem biztos, hogy tündérekről szőjük a mesénket, hanem arról, miként szeretnénk élni, mivel szeretnénk foglalkozni, vagy éppen mit szeretnénk átadni másoknak.

Tovább gondolva…

Mióta vannak gyerekeim még inkább visszatértek a mesék az életembe. Újra élem a gyerekkoromat, a történeteket, a játékokat, a könyvolvasás élményét és eközben saját történeteket is kitalálok, amikkel szórakoztatom a gyerekeimet és persze magamat is.

Szinte minden gyerekes szülő egy KREATÍV GYÁR, hiszen mást sem csinálunk, mint agyalunk, ötleteket gyártunk és azokat megvalósítjuk, hogy aztán gyerekeinknek minél több dolgot tudjunk átadni, és ezáltal minél gazdagabbá, színesebbé tegyük Őket és az általuk létrehozott  alkotásokat.”

You can leave a response, or trackback from your own site.

Hozzászólok

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Powered by WordPress | Designed by: Premium Themes | Thanks to Compare Premium WordPress Themes, WordPress Themes Free Online and Free WordPress Themes