Mesék világa

Gyermekeink képzelete szárnyal, elragad bennünket és máris egy másik világban találjuk magunkat. Ez a képesség teszi a gyermekeket egyedülállóvá és varázslatossá.

Söveges Melinda tollából és ceruzájából született mesék és csodaszép rajzok szintén ebbe a varázslatos világba repítenek el bennünket gyermekeinkkel együtt, miközben olvassuk a mesét.

Az írónő, illusztrátor ajánlója mesekönyveihez, színezőihez.

“A mese olvasásánál elsődleges szempont az, hogy együtt lehetünk gyermekünkkel. Együtt olvashatjuk, együtt nézegethetjük. Ez kihat a kommunikációra is, hiszen míg a szülő olvas, gyereke folyamatosan visszakérdez begyűjtve az új információkat. Ha együtt olvasunk, gyermekünk érzik, hogy fontos nekünk.
De a mese olvasása azért is fontos, mert olyan lelki folyamatokat indít el, amik szükségesek, egy gyerek egészséges fejlődéséhez.
Nálam a mesék, a könyvek mindig is nagy hangsúlyt kaptak, és mint gyerekes szülő ezt be is építem a mindennapjainkba. Az olvasás élmény kicsiknek és nagyoknak egyaránt!

Az olvasás mellett fontos a színezés is, ami nemcsak a kicsik koordinációs készségét fejleszti, hanem közben a színek, a figurák beindítják a fantáziájukat és olyan varázslatos világba kerülnek, ahol a saját történetüket, a saját gondolataikat kifejezésre juttathatják.”
You can leave a response, or trackback from your own site.

Hozzászólok

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Powered by WordPress | Designed by: Premium Themes | Thanks to Compare Premium WordPress Themes, WordPress Themes Free Online and Free WordPress Themes