Mi az a boszorkánylépcső?

Hallottál már a boszorkánylépcsőről? Én mostanáig nem is hallottam ezt a szót és nem is tudtam, hogy mit jelent. Egy kézműves újságban olvastam ezt a szót és amikor láttam, hogy mit is jelent nagyon meglepődtem. Kiderült, hogy ismerem én ezt a technikát, mégpedig a gyerekkoromból, amikor is sokat készítettünk a többiekkel dekorációnak. Rájöttél már, hogy miről van szó? Persze, hogy a lagzikban, bálokban rendkívül kedvelt krepp papíros dekorációról, amelyet papírcsíkokból hajtogatással készítettünk:)

Gyerekkorom óta már nem csak dekorációnál alkalmazzák ezt a technikát, hanem aranyos figurák, egyéb díszek készítéséhez is, színes lapokból, kartonpapírokból. A technika lényege, hogy egyforma szélességű csikokat vágunk és 2 db csíkot hajtogatunk egymásra úgy, hogy kezdésnél a két csíkot egymásra keresztben rögzítjük a végénél, majd elkezdjük hajtogatni. Amikor az egész csíkot meghajtogattuk a végén ismét leragasztjuk. Több kész dísz összeragasztásával hosszú dekoráció is készíthető. Figurák készítéséhez színes lapokat, karton papírokat használjunk inkább.

És miért is jó még a boszorkánylépcsős dekoráció? Gyermekek esetében, de akár felnőttek esetében is, akiknek szükségük van a finom motorika fejlesztéséhez nagyon jó technika, feladat, hiszen a gyerekek játéknak tekintik, de közben a pontos hajtogatással fejlesztik kézügyességüket, figyelmüket és kitartásukat. A végén pedig kész a játék, dekoráció, amellyel a szobáját lehet tovább színesíteni.:)

Ti mit készítettek már ezzel a technikával?

 

You can leave a response, or trackback from your own site.

Hozzászólok

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Powered by WordPress | Designed by: Premium Themes | Thanks to Compare Premium WordPress Themes, WordPress Themes Free Online and Free WordPress Themes