Ruhából készített állatkák – ajándék Télapóra, Karácsonyra!

Egy ideje már figyelem és csodálom azokat, akik ruha anyagból különböző állatokat, babákat, virágokat készítenek, akár otthonra, ajándékba, vagy saját gyerekeik számára.

Eddig csak a gondolatomban volt, hogy egyszer én is kipróbálom ezen a téren is kreativitásomat, de a tegnapi nappal elővettem a bátorságomat és nekiálltam. Egyből kettőt is sikerült készítenem, na nem olyan tökéletesek, viszont a kisfiam nagy élvezettel cipeli ide – oda a házban: velük alszik, velük játszik:-).

Higgyétek el nem ördöngösség az elkészítésük, tehát mindenki belevághat egy borongós, ködös napon, ha nincs más amivel elüthetné az idejét. Egy kis maradék anyagból, fonálból, vattából készíthetünk ajándékot gyermekünknek a Télapóra vagy Karácsonyra. Ajánlom azoknak, akik pénz hiányában szenvednek! Ehhez csak egy kis idő és kreativitás kell!

Hozzávalók: 2 db 30×30-as ruha anyag, bármilyen színű cérna és fonál, vatta.

Elkészítés: A4-es papírlapra felrajzolod az állat körvonalait, kivágod majd ráhelyezed a ruha anyagra. Ha itt is körberajzoltad a vonal mentén vágd ki. Az egyik kivágott anyagra rárajzoltam filccel a szemeket, szájat, orrot, majd kihímeztem (Persze ez is a kreativitásodra van bízva. Ha Te gombot vagy gyöngyöt akarsz rávarrni, hát hajrá!). Valamint egy kivágott kis szívet is rávarrtam mindkét állat elejére. Mikor végeztem összeillesztettem a két anyagot és varrógéppel körbevarrtam. Egy kis helyet hagytam ahol a vattát be tudtam tömni az állatkákba. A végén nekem már nem sikerült varrógéppel összevarrnom (rutinosabbaknak biztosan jobban megy:-)), ott sima öltésekkel végigvarrtam a még szabadon maradt anyagot. Majd egy kis maradék anyagból sálat kötöttem a nyakukba.

 

You can leave a response, or trackback from your own site.

Egy hozzászólás to “Ruhából készített állatkák – ajándék Télapóra, Karácsonyra!”

  1. Melinda szerint:

    Örülök, hogy tetszik:-)!

Hozzászólok

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Powered by WordPress | Designed by: Premium Themes | Thanks to Compare Premium WordPress Themes, WordPress Themes Free Online and Free WordPress Themes