Számolni tanulunk

A gyerekek óvodás korukban, ha nem előbb már elkezdenek számolni. Megszámolják a babájukat, játékukat, a turó rudit a hűtőben. Számomra fontos, hogy kislányom játékos formában tanulja meg mindezeket, mert ha erőltetetném nem érhetném el azt a sikerélményt, amelyeket eddig megszerzett.

Így játékos formában tavasszal a kertben elkezdtük számolni a vetni való bab magokat, melyik lyukba mennyi is kerüljön. Következő számolási példánk a palántákhoz szükséges árkok készítésének száma volt. Most a gyümölcsöket számolgatjuk a kertben, a felszedett répákat és mindent, ami ehető.

Természetesen ezt a játékot bent is lehet folytatni, sőt kell is, hiszen a gyakorlás hozza meg a nagy sikereket és mire óvodába visszamegy az óvónénik csak csodálkozni tudnak, hogy mennyit fejlődött, okosodott gyermekünk.

Nálatok milyen játék vált be  a számolás gyakorlására, tanulására? Milyen ötleted van, amellyel játékosan hatalmas sikerélményt könyvelhetnek el a gyerkőcök?

 

You can leave a response, or trackback from your own site.

Hozzászólok

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Powered by WordPress | Designed by: Premium Themes | Thanks to Compare Premium WordPress Themes, WordPress Themes Free Online and Free WordPress Themes