Téli időben benti játékok

Eljött a tél, bár a hó miatt kedvenc évszakunk, hiszen a hógólyozás, hóember építés, szánkózás kedvelt szórakozás nálunk. Kislányunk imád angyalkát készíteni is a hóban, de a hideg után, a jó meleg szobában tovább folytatódik a játék.

Legújabb téli szobai játékunkhoz nincs szükség semmi másra, mint a képzeletre. A játék arról szól, hogy fel kell sorolni megadott dolgokat. Pl. Mondj 3 madarat, mondj 5 tárgyat, amit a szobában látsz stb. Ezzel a játékkal egyszerre fejlesztjük a szókincsét gyermekünknek, valamint megismeri az összefüggéseket és a folyamatos koncentrálással fejleszti figyelmét is. Képzeletét megmozgatva ő is kitalálhat bármit, hiszen felváltva mondják egymásnak a játékosok, így neki is hatalmas élményt jelent, büszke lehet magára! A folyamatos dícsérettel, biztatással szinte szárnyakat kapnak és csak “lesünk”, hogy rövid idő alatt mekkora fejlődésen mennek keresztül.

Másik játékunk hasonló az előzőhöz, annyiban különbözik, hogy itt különböző tornagyakorlatokat kell elvégeznie a játékosoknak, amelyet egymásnak jelölnek ki. Pl. felülés, lábemelgetés, békajárás stb., amelyet a kisgyerekek is meg tudnak csinálni. Ha netán valaki felborul, elesik, felhőtlen kacagásba torkollik a játék, amely szintén nagyon fontos, hiszen az összetartozás, szeretet kifejezése is egyben.

Rohanó világunkban ezek a játékok a többivel együtt fontosak a család minden tagja számára, hiszen az együtt töltött időt meg kell becsülnünk, mivel hamar elszáll a gyermekkor is.

You can leave a response, or trackback from your own site.

Hozzászólok

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Powered by WordPress | Designed by: Premium Themes | Thanks to Compare Premium WordPress Themes, WordPress Themes Free Online and Free WordPress Themes